New version of the My3D tools for the Irrlicht released!!!

Announce new projects or updates of Irrlicht Engine related tools, games, and applications.
Also check the Wiki

I found it!

Postby PixelFox » Fri Feb 25, 2005 11:11 pm

driver->setTextureCreationFlag(video::ETCF_OPTIMIZED_FOR_QUALITY,true );
PixelFox
 

Postby etcaptor » Sat Mar 05, 2005 5:20 am

Is still some development on my3d format?

I suggest, that calculating of bounding boxes is not very correct, so there can be a problems with collision.

For right collision must be add these lines:

Code: Select all
for (s32 i=0; i<transparentMesh->getMeshBufferCount(); i++)   
 ((SMeshBuffer*)transparentMesh->getMeshBuffer(i))->recalculateBoundingBox()


also

Code: Select all
   for (s32 i=0; i<Mesh->getMeshBufferCount(); i++)
       ((SMeshBuffer*)Mesh->getMeshBuffer(i))->recalculateBoundingBox();
    Mesh->recalculateBoundingBox();



I cannot see ZDimitor again here, but now Irrlicht supports "normal mapping", so maybe he can include this feature in my3d.

I have only one problem with my3d - when mat->Lighting = true, for any my3d related scene node, this not affect. Some idea?
ImageImage
Site development -Rock and metal online
--- etcaptor.com ------freenetlife.com
etcaptor
 
Posts: 871
Joined: Fri Apr 09, 2004 10:32 pm
Location: Valhalla

Postby afecelis » Sat Mar 05, 2005 5:30 am

Interesting Captor; which file should be modified, the loader or the source to recompile? If it's the loader files, please tell us what to change for what....and where.

This will help a lot of newbies... like me! hehehe he :D

ps. You're right; Zdimitor hasnt shown lately; I have written him several times without any answer. It's starnge since we used to cross lines frequently. I agree it would be intersting to update My3d with the new features in 0.8!!
afecelis
Admin
 
Posts: 3075
Joined: Sun Feb 22, 2004 10:44 pm
Location: Colombia

Postby etcaptor » Sat Mar 05, 2005 8:54 am

afecelis wrote: If it's the loader files, please tell us what to change for what....and where.


Yes, loader file. Start find dialog, type recalculateBoundingBox, and add these lines before. This is needed because recalculating of bbox for meshbuffers is omited.

I'm on the job now :cry: and cannot tell you more. If you want can send you file when gone in home.
ImageImage
Site development -Rock and metal online
--- etcaptor.com ------freenetlife.com
etcaptor
 
Posts: 871
Joined: Fri Apr 09, 2004 10:32 pm
Location: Valhalla

Postby afecelis » Sat Mar 05, 2005 1:06 pm

sure Captor, thnx for the help. after that I can upload it for the rest of the ppl.

send it here: afecelis at gmail dot com
afecelis
Admin
 
Posts: 3075
Joined: Sun Feb 22, 2004 10:44 pm
Location: Colombia

Postby afecelis » Sun Mar 06, 2005 3:46 am

Hi guys!

etcaptor very kindly sent me his modified version of the loader. Only the .cpp file has changes, the .h is still the same.

get it here:
http://www.danielpatton.com/afecelis/Zd ... loader.rar

thnx etcaptor!!
:D
afecelis
Admin
 
Posts: 3075
Joined: Sun Feb 22, 2004 10:44 pm
Location: Colombia

Postby etcaptor » Sun Mar 06, 2005 3:51 pm

Last night i made some tests with dynamic lights. At now I can say only
that this is not my3d problem ;-). I've got the same results with .x file
and 3ds file. But only with some of these files - with another files all
is ok. Therefore this problem is related with representation of datas in
file. I will check internal file formats and hope that will find the
reason.

Sure I'll open new thread about that and will upload some files for tests. I believe thah we can get well workings dynamic lights.

Xm, I have no idea at this time. In 3ds files the reason was emissive light = 255. But with my3d dyn lights not working if even emissive light = 0;
ImageImage
Site development -Rock and metal online
--- etcaptor.com ------freenetlife.com
etcaptor
 
Posts: 871
Joined: Fri Apr 09, 2004 10:32 pm
Location: Valhalla

Postby Bryan Abrams » Sun Mar 06, 2005 5:08 pm

is there an exporter for max7?
Bryan Abrams
 
Posts: 44
Joined: Mon Mar 29, 2004 7:46 pm
Location: New Jersey

Postby etcaptor » Sun Mar 06, 2005 5:25 pm

No, ZDimitor's files was for max5. I recompile these files for max6. You can make it for max7 /I have not max 7/. You need max7 sdk and Visual studio net.
ImageImage
Site development -Rock and metal online
--- etcaptor.com ------freenetlife.com
etcaptor
 
Posts: 871
Joined: Fri Apr 09, 2004 10:32 pm
Location: Valhalla

Postby Guest02 » Sun Mar 06, 2005 11:33 pm

Did anyone happen to make the exporter for 3DSMax 7??
Guest02
 

Postby Bryan Abrams » Mon Mar 07, 2005 1:33 am

he just said no.
Bryan Abrams
 
Posts: 44
Joined: Mon Mar 29, 2004 7:46 pm
Location: New Jersey

Postby afecelis » Mon Mar 07, 2005 2:34 am

lol, he didn't. he said he doesnt have Max7 nor max7's sdk.

If you got max7 and the sdk you can compile the version yourself, simply add the proper include and lib folders.

the source is available for download here:
http://www.danielpatton.com/afecelis/Zd ... Plugin.zip

:D
afecelis
Admin
 
Posts: 3075
Joined: Sun Feb 22, 2004 10:44 pm
Location: Colombia

Postby luckymutt » Mon Mar 07, 2005 4:39 am

This might be a dumb question, but...just what does the exporter do??
I mean, if a 3ds file can already go right into Irrlicht...

forgive me, I've been using IrrLicht now for about 9 hours...I still have a little to learn.
luckymutt
 
Posts: 453
Joined: Sun Mar 06, 2005 11:56 pm
Location: C-Ville

Postby afecelis » Mon Mar 07, 2005 4:59 am

we understand; this has been around for some time. simply check how many pages this thread has got.

My3d is a 3dsmax exporter that exports "my3d" files with lightmapped info baked onto the mesh using Max's render-to-texture feature. So basically the difference with a 3ds is this:
Image

and it's the best free alternative to getting lightmaps into a level different from using quake3. The only problem is that 3dsmax is expensive.
afecelis
Admin
 
Posts: 3075
Joined: Sun Feb 22, 2004 10:44 pm
Location: Colombia

Postby MyDragon » Mon Mar 07, 2005 9:07 pm

When i try to export an easy scene with the max6 exporter 3dsmax crashes. It seems this only happens when ive added materials to the objects. If more info is needed i will post that
MyDragon
 

PreviousNext

Return to Project Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest